پشتیبان‌گیری

نرم‌افزارهای پشتیبان‌گیری رایگانی کمی وجود دارند که به کاربران امکان پشتیبان‌گیری آنلاین را ارائه می‌دهند. اما Mozyو Dropbox این سرویس را در اختیار کاربران قرار داده‌اند.

مرورگر

مرورگرهای اینترنتی رایگان و ایده‌آل را تقریبا همه کاربران می‌شناسند. Mozilla Firefox و Google Chrome دو نمونه از این مرورگرها هستند.

نرم‌افزارهای فشرده‌سازی

اگر پس از دانلود فایل‌های اینترنتی با فایل‌‌تایپ‌هایی همچون ZIP و RAR مواجه شدید از نرم‌افزارهای رایگانی مانندSeven-ZIP استفاده کنید.

ابزارهای ایجاد و رایت لوح‌فشرده

ایجاد فایل‌های صوتی و دیتا، رایت CD از روی فایل‌های ISO به کمک CDBurnerXP به راحتی قابل انجام هستند.

پست الکترونیکی

اگر به دنبال نرم‌افزارهای مدیریت ایمیل هستید، راه‌کارهای آفلاین و آنلاین زیادی برای شما وجود دارد که بسیار بهتر از Outlook هستند. Mozilla Thunderbird و Gmail دو نمونه از بهترین‌ها محسوب می‌شوند.

راهکارهای سرورهای FTP و SFTP و کلاینت SSH

هر کاربری که یک وب‌سایت را مدیریت می‌کند، مطمئنا به یک سرور FTP یا کلاینت SSH برای آپلود و دانلود فایل‌های ضروری خود نیاز دارد. در کنار تمامی نسخه‌های تجاری، نرم‌افزارهای مدیریت سرور FTP رایگانی مانند Filezilla و ابزارهای مدیریت کلاینت SSH مانند MobaXtrem و Putty نیز وجود دارند.

ویرایشگر تصاویر، Paint و مدیریت آلبوم تصاویر

نرم‌افزارهای زیادی برای ویرایش و مدیریت آلبوم تصاویر وجود دارند که البته با دریافت مبالغ اندک، سرویس‌های دیگری را نیز به کاربران ارائه می‌دهند. در این میان ویرایشگر تصاویر GIMP و نرم‌افزار Paint آنلاین Piant.net و سرویس مدیریت تصاویر Google Picasa به طور کامل رایگان هستند.

مالتی‌مدیا

نرم‌افزارهای پخش فیلم و موسیقی فراوان هستند. در این دسته، نرم‌افزارهای فوق‌العاده و رایگان زیادی وجود دارد، از جمله Audacity برای ویرایش فایل‌‌های صوتی و تولید مالتی‌مدیا و پخش‌کننده‌های VLC و MPC-HC.

آفیس سوییت

آفیس‌ سوییت‌ها فقط به مجموعه گران‌قیمتی چون Microsoft Office  ختم نمی‌شوند. به جای استفاده از این مجموعه می‌توان از نرم‌افزارهای رایگانی مانند OpenOffice بهره برد که کارایی و قدرت نمونه‌ها تجاری بازار را دارند.

منبع : زومیت